“Огидні коментарі”: ОП та МЗС відреагували на слова Лаврова про Гітлера і Зеленського

Кремль, намагаючись переписати історію, шукає аргументи для виправдання масових убивств українців російськими окупантами.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter, реагуючи на слова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про “єврейську кров” в Адольфа Гітлера.

“Відверті антисемітські заяви Лаврова, звинувачення євреїв у WWII й Голокості – ще одне свідчення, що саме Росія є правонаступником нацистської ідеології”, – написав Подоляк.

Зауважив, що Росія неадекватно оцінює світ і своє місце в ньому.

“Росія звинувачує єврейський народ у провокуванні війни, переглядає світову історію на користь нацизму та права на вбивство. Росія розширює військовий арсенал, не гребуючи технологіями тероризму та геноциду”, – підсумував Подоляк.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що заяви Лаврова про те, що у Гітлера, як і президента Володимира Зеленського, “була єврейська кров” – це заперечення трагедії Голокосту. За його словами, росіяни таким чином намагаються виправдати свої звірства та мету повномасштабної війни проти України.

“Антисемітизм Росії стає все більш очевидним. Вони більше не ховаються і відкрито це демонструють світу. Спочатку вони вдарили ракетами по території, де знаходиться меморіальний комплекс Бабин Яр. Тепер Лавров порівнює Зеленського з Гітлером, який вбив 6 млн євреїв. Бо, на думку Лаврова, “найзапекліші антисеміти, як правило, євреї”, – наголосив Єрмак у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавров скаржиться, що Україна першочергово хоче гарантій безпеки від Заходу, а не Росії

Додав, що Росія таким чином намагається пояснити свою нісенітницю про “денацифікацію”, фактично ставлячи під сумнів існування вже не тільки української нації, але й Голокосту.

“Це печерний антисемітизм, який прикриває теорії змови, на яких завжди будуються диктаторські режими. Висловлюю повну солідарність з єврейським народом. Така неприхована агресія росіян і неповага до історичної пам’яті цілих народів не має залишатися без відповіді”, – зазначив Єрмак.

Голова українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що висловлювання Лаврова лише показують, як глибоко вкорінений антисемітизм російських еліт.

“Його (Лаврова. – Gazeta.ua) огидні коментарі образливі для президента Зеленського, України, Ізраїлю та єврейського народу. У ширшому сенсі його слова демонструють, що сучасна Росія сповнена ненависті до інших народів”, написав Кулеба у Twitter.

Сергій Лавров в інтерв’ю для італійської телекомпанії порівняв Володимира Зеленського з Адольфом Гітлером. Мовляв, останній мав “єврейську кров”, а найпалкіші антисеміти зазвичай – євреї.

В Ізраїлі обурилися таким заявам Кремля. Голова МЗС країни Яїр Лапід заявив, що слова Лаврова “є грубою історичною помилкою”.