В Генштабі попередили про можливість нових обстрілів окупантів на кордоні

В Генеральному штабі ЗСУ попередили, що війська Російської Федерації можуть продовжувати обстрілювати об’єкти біля прикордонних районів України. Водночас на Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив.

Про це йдеться звіті Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

«На Сіверському напрямку ворог обстрілював українські позиції в районі населеного пункту Сеньківка. Для уточнення положення наших військ на Сумському напрямку противник провів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА», – йдеться у повідомленні.

«У подальшому не виключається проведення демонстраційних дій вздовж державного кордону України, а також відновлення вогневого ураження наших підрозділів та інфраструктури у прикордонних районах на зазначеному напрямку», – розповіли у Генштабі.

Окремо сказано, що на Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив.

«Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури, що знаходяться на території України з території Республіки Білорусь, а також здійснення провокацій у районах, розташованих у безпосередній близькості до державного кордону України із звинуваченням у них підрозділів наших сил оборони», – йдеться у повідомленні.

Раніше в  Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що російські окупанти зазнали втрат одразу на кількох напрямках. Тепер загарбники зосередили зусилля на Криворізькому напрямку.

Протягом минулої доби окупанти обстріляли на Донбасі 14 населених пунктів. Внаслідок обстрілів отримали поранення четверо дітей, є жінки з рваними та різаними травмами.

Українські захисники ліквідували танковий екіпаж російських окупаційних військ. В Мережі з’явилося відео успішної роботи ЗСУ.

В Росії в Курській області виявили пошкоджену ділянку залізниці. Нею країна-агресор перекидає окупаційні війська в Україну.