Президент УЄФА отримав футболку “Шахтаря” із написом Mariupol

Футболісти клубу Ріната Ахметова вийшли на поле у футболках з написами Save Mariupol (“Збережіть Маріуполь”) та We Azovstal (“Ми – “Азовсталь”).

“Таким чином клуб хотів іще раз звернути увагу світової громадськості на проблему необхідності деблокади Маріуполя і, зокрема, заводу “Азовсталь”, у підвалах якого вже два місяці ховаються від бомбардувань російськими військами тисячі людей, у тому числі жінки та діти”, – повідомили у “Шахтарі”.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

“Шахтар” проводить цикл благодійних ігор. Усі зібрані кошти передадуть в Україну – на допомогу українським дітям, які постраждали від російської агресії.

Під час першого благодійного матчу “Шахтаря” з грецьким “Олімпіакосом” на трибунах було викладено 176 іграшок на згадку про кожну дитину, вбиту на той момент росіянами в Україні. Футболісти донецької команди грали із назвами 10 міст-героїв замість прізвищ на своїх футболках.

У Польщі на поле вийшов та забив гол 12-річний уболівальник “Шахтаря” Дмитро Кеда, якому вдалося вирватися з Маріуполя. У Туреччині команда вийшла на матч у футболках з фото Аліси – дівчинки, яка все ще залишалася в укритті у Маріуполі.

На останній грі в Туреччині, пише “РБК-Україна”, гравці вийшли у футболках із зображенням зап’ястя Валерії Глодан із бейджиком із пологового будинку про народження доньки Кіри, яку у тримісячному віці разом із мамою та бабусею вбила російська ракета в Одесі напередодні Великодня.