Окупанти вигнали хворих із протитуберкульозного диспансеру й лікують там своїх поранених

В обласному протитуберкульозному диспансері тимчасово захопленого росіянами Вовчанська на Харківщині хворих із відкритою формою туберкульозу вигнали на вулицю. Приміщення для лікування від інфекційних хвороб заповнюють пораненими окупантами.

Медиків примушують працювати на російських загарбників. До того ж медичний персонал перевіряють на поліграфі. Тих, хто не пройшов, силоміць відправляють на передову. Про це повідомило Головне управління розвідки МО України в Telegram.

На захоплених територіях росіяни продовжують нищити медичну інфраструктуру.

“Громадяни, які залишаються на окупованих територіях, практично відрізані від медичних послуг. Закриваються заклади, бракує лікарів, заборонено доправлення ліків із підконтрольних Україні територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці захоплених територій відмовляються від російської “допомоги”

З інфекційного відділення Старобільська Луганської області вивезли все обладнання, яке надали 2014 року за програмами міжнародних донорів і уряду України. Серед вивезеного обладнання – апарати ШВЛ, необхідні для критичних випадків захворювання COVID-19″, – зазначають українські розвідники.

У приміщенні Пологівської центральної районної лікарні в Запорізькій області облаштували склад боєприпасів. Персоналу забороняють надавати медичні послуги місцевим.

“Олешківська районна лікарня та міська лікарня Голої Пристані вимушено обслуговують потреби ЗС РФ. Медичному персоналу заборонили евакуацію на підконтрольну Україні територію.

Усі без винятку лікарні Балаклії в Харківській області заповнені пораненими окупантами. Медичний персонал примусово виводять на роботу. Українські громадяни залишаються без медичної допомоги”, – додають у повідомленні.

Ворог має серйозні проблеми з медичним забезпеченням підрозділів. Також має труднощі з евакуацією поранених окупантів. Через те, що кількість поранених загарбників зростає, у Балаклії на Харківщині росіяни використовують міську поліклініку одночасно з розгорнутим госпіталем.