Російські багатії намагаються обійти санкції новим способом: що передбачено

Деякі російські багатії хочуть обійти санкції, впроважені після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Вони намагаються обміняти свою елітну нерухомість у Лондоні на житло в Дубаї.

Рієлтори в Еміратах вже котрий тиждень підряд користуються списком доступних варіантів, пише видання Financial Times.

В списку, зокрема, є лондонський особняк вартістю 34 млн фунтів стерлінгів і апартаменти вартістю 8 млн фунтів стерлінгів.

«Їх пропонують росіяни, які готові обміняти свою лондонську нерухомість на нове місце проживання в Дубаї, уникаючи при цьому банківських переказів та фінансового контролю», – пише видання.

При цьому, як зазначається, російські багатії для «привабливості угоди» пропонують свою нерухомість у Лондоні за «великими знажками».

Однак натомість в Дубаї серед місцевих бізнесменів є сумніви і в організації подібних угод, і в попиті. Видання припускає, що резиденти ОАЕ навряд чи захочуть йти на ризик і укладати подібну угоду.

«Я дуже сумніваюся, що це може спрацювати: у Лондоні доведеться надати надто багато документів. Але це показує, як далеко вони (росіяни – ред.) готові зайти, щоб ухилитися від фінансової системи», – заявив бізнесмен з Дубая, якому список доступних у Лондоні варіантів показував рієлтор.

Раніше повідомлялося, що Кіпр позбавить громадянства ще чотирьох росіян та їх родичів, які потрапили під санкції проти РФ через війну в Україні.

Влада Франції заарештувала три вілли на Лазуровому березі, які можуть належати російським бізнесменам.

Президент Сполучених Штатів Америки запропонував спростити процедуру використання заморожених активів осіб, пов’язаних із РФ, щоб надати допомогу Україні.