Російська авіація здійснила зранку 30 бойових вильотів над Харковом і областю

Вранці 1 травня російські літаки здійснили вже близько 30 бойових вильотів.

На Харківському напрямку ворог постійно обстрілює позиції ЗСУ по всій лінії зіткнення. Тому мешканців просять залишатися у бомбосховищах. Про це заявив в ефірі національного телемарафону член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, передає “РБК-Україна”.

“На Харківському напрямку ворог наші збройні сили постійно обстрілює по всій лінії зіткнення. Зранку було зафіксовано близько 30 вильотів бойових”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО розпочинає військові навчання на території Польщі та ще восьми країн

За його словами, у повітряному просторі РФ, зокрема це Бєлгородська та Курська області, постійно перебувають літаки командного управління, літаки-ретранслятори Іл-22. Їх там близько 11 літаків, які знаходяться постійно в повітрі.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов звернувся до мешканців регіону подбати про власну безпеку, враховуючи постійні обстріли.

“У зв’язку з інтенсивними обстрілами закликаємо жителів північних та східних районів Харкова, зокрема Салтівки, без нагальної необхідності не виходити з укриття протягом дня. Навіть за відсутності повітряної тривоги. Будьте пильними”, – написав він у Telegram.

Вночі російські окупанти обстрілювали крайні східні житлові райони Харкова Салтівка та Північна Салтівка. Одна людина отримала поранення. Минулої доби росіяни здійснили по Харкову три артилерійські обстріли.

30 квітня ворог обстріляв житлові квартали, лікарню та промислову зону Немишлянського району. Горіли квартири двох житлових дев’ятиповерхівок.