ФОТО: у Київ надійшла гуманітарна допомога з Латвії

Учора мер Києва Віталій Кличко зустрівся з делегацією мерії Риги на чолі з віце-мером латвійської столиці Едвардсом Смілтенсом, яка прибула, щоб передати Києву 11 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

«Я вдячний нашим латвійським друзям, мерії міста Рига, які передали Києву в якості допомоги 11 сучасних пасажирських автобусів. А також – гуманітарну допомогу. Це для нас сьогодні дуже важливо. Нам потрібно оновлювати і збільшувати парк громадського транспорту. Робити пересування містом, особливо в цих складних умовах, комфортним для киян. І я вдячний віце-меру Риги Едвардсу Смілтенсу за його візит, щоб особисто передати цю допомогу та підтримати нас. Це для нас – свідчення солідарності Латвії з Україною, її столицею, з українським народом у нашій боротьбі за свою незалежність та свободу», – підкреслив Віталій Кличко.

У повідомленні зазначається, що Латвія першою почала приймати біженців з України. Наразі у столиці країни перебуває більше 20 тисяч українців.

Київ та Рига домовилися про подальшу співпрацю, зокрема у галузі збереження культурної спадщини. Латвійські колеги зазначили, що їм цікавий досвід українців у впровадженні цифровізації та систем відеоспостереження.

Нагадаємо, 29 квітня у Києві з візитом перебував міністр оборони Естонії Калле Лаанет. Він провів переговори з міністром оборони України Олексієм Рєзніковим.