Данілов розповів, чи можуть окупанти повернутися на Сумщину й Чернігівщину

Російські війська вже не спроможні повернутися на Чернігівщину чи Сумщину, але обстрілюють ці території, щоб тримати українців у напрузі.

Зараз усі сили загарбники кинули на територію Донецької, Луганської та Харківської областей, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, передає “Радіо Свобода”.

“Росіяни тримають нас у напрузі. Повернутися на Чернігівщину чи в Сумську область вони вже неспроможні, у них немає на сьогодні там достатньої кількості військ для того, щоб знову зайти з цієї території”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Сумщині з території РФ випустили 50 мін за пів години

Сили окупантів зосередженні навколо Донбасу. Так звана “битва за Донбас” залишається головним стратегічним напрямком Росії для досягнення заявленої мети – забезпечення контролю над Донецькою та Луганською областями.

“Коли їх розгромили на території Київської, Сумської та Чернігівської областей, вони пройшли перегрупування і тепер перебувають усі там, на сході. Спроможності у них немає, але завдавати ракетні удари вони поки що можуть”, – додав він.

У Чернігові, який одним із перших міст України прийняв удар окупантів Російської Федерації, сотні зруйнованих будинків і зламаних доль.

Мер Чернігова заявив, що для відбудови знищеного окупантами міста знадобиться щонайменше чотири роки. Російські окупанти знищили Чернігів на 70%. В області багато зруйнованих комунікацій і підірваних мостів.

Частина куль, які чернігівські лікарі дістали з поранених українців, стануть доказом у судах про злочини російських військових.