Майже 600 політиків РФ отримали підозру за визнання терористичних ЛДНР

В Україні ще до початку повномасштабного вторгнення Росії майже 600 російським політикам оголосили підозри.

Йдеться про вчинення ними умисних дій із метою зміни держкордону. Про це заявили в Офісі генпрокурора, передає “Главком”.

“Підозри оголошено дев’яти членам Ради безпеки Росії, 161 сенатору Ради Федерації Федеральних зборів РФ, голові та 418 депутатам нижньої палати Федеральних зборів РФ”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На тлі невдач на фронті – ФСБ затримала “міністра внутрішніх справ” псевдореспубліки ЛНР

Кримінальне провадження було розпочато після їхнього голосування за ратифікацію Договору про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і ДНР і ЛНР. Ці російські посадовці також просили президента РФ Володимира Путіна визнати незалежність терористичних Л/ДНР.

Такі дії стали формальною підставою для воєнного вторгнення армії Росії на територію України 24 лютого 2022 року.

Також правоохоронні органи України повідомили про підозри та оголосила у розшук ватажків терористичних ДНР і ЛНР Дениса Пушиліна та Леоніда Пасічника.

21 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін підписав укази про визнання “незалежності” ДНР та ЛНР. 22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання псевдореспублік.

27 березня ватажок квазіреспубліки ЛНР Леонід Пасічник заявив, що вже найближчим часом відбудеться референдум про входження ЛНР до складу Росії.