Одна з країн ЄС направить експертів для збору доказів воєнних злочинів РФ в Україні

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс повідомила, що уряд країни направить групу експертів для допомоги Україні. Вони будуть займатися збором доказів воєнних злочинів російських військ.

Про це йдеться у прес-релізі британського уряду.

«Росія принесла в Україну варварство і вчинила підлі звірства, в тому числі проти жінок. Британський досвід допоможе знайти правду і притягнути до відповідальності режим путіна. Справедливість настане», – заявила Трасс.

Команда спеціалістів надаватиме допомогу українській владі зі збором доказів та у судовому переслідуванні воєнних злочинців окупантів. Група включатиме експертів із сексуального насильства, пов’язаного з конфліктами.

Вони прибудуть до Польщі на початку травня і зустрінуться з міжнародними партнерами, неурядовими організаціями, біженцями та представниками української влади, щоб визначити допомогу, яку можуть надати.

Єврокомісія хоче надати агентству Євроюст інструменти для збору та захисту доказів злочинів, скоєних Росією в Україні. Це агентство співпрацює з судовими та поліцейськими органами країн-членів ЄС.

Парламентська асамблея Ради Європи висловила повну підтримку всім зусиллям стосовно розслідування міжнародних злочинів РФ в Україні, та виступила за створення міжнародного трибуналу.

Під час Другої світової війни німці з ненависті вбивали євреїв, а сьогодні із такою ж ненавистю росіяни росіяни вбивають українців, заявив президент Польщі Анджей Дуда.