Росія планує захопити весь південь України – в Одесі відреагували

Речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук відреагував на заяву представника міноборони Росії про плани захопити весь південь України та вийти до придністровського регіону.

Братчук вважає, що це озвучили для залякування Молдови на фоні постачання через її територію гуманітарної та військової допомоги Україні.

“Перекладаю з військового. Російські війська, за версією Міннекаєва (представника міноборони РФ. – Gazeta.ua), хочуть не лише зайняти Луганську, Донецьку, Запорізьку, Херсонську та Миколаївську області, а й захопити Одесу та Одеську область. Тобто позбавити Україну виходу до моря та вийти до кордонів Молдови.

Але навіщо було робити цю заяву саме зараз? Для того, щоб налякати уряд Молдови, через територію якої йде великий обсяг військових та гуманітарних вантажів в Україну”, – пояснив Братчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі активізувалися підрозділи інформаційно-психологічних спецоперацій

За його словами, минула ніч в Одесі та області була без ворожих обстрілів, але під звуки повітряної тривоги.

Російські окупанти намагаються проводити за допомогою безпілотників розвідку, проте українські системи протиповітряної оборони працюють, запевнив Братчук

Він зазначив, що ситуація повністю під контролем наших Сил оборони.

“У регіоні триває контрдиверсійна операція. Дотримуйтесь правил безпеки і не ведіться на можливі провокації під час Великодніх богослужінь”, – йдеться в заяві.

22 квітня стало відомо, що окупаційна армія Російської Федерації під час другої фази “спецоперації” планує встановити повний контроль над Донбасом і Південною Україною. Також забезпечити коридор до окупованого нею Криму. Вийти до кордонів з Молдовою Росія хоче задля того, щоб нібито “захищати російськомовних” там.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував заяву Росії. За його словами, Україна має сценарії захисту.