“Розповідає все” – Данілов про допит Віктора Медведчука

Затриманий кум Путіна Віктор Медведчук, якого звинувачують у державній зраді, дає свідчення українським спецслужбам.

Розповідає все, що відбувалося, повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв’ю suspilne.

“Росіянам не потрібен Віктор Медведчук. Попри намагання Марченко звертатися до всіх, що треба зробити обмін – на сьогодні такого рішення немає. Він дає свідчення. Розповідає все, що відбувалося, з ким він працював, як він заробляв. Далі, якщо буде можливість і потреба поміняти цього покидька на наших громадян, які в полоні, – я не бачу тут нічого дивного. Але спочатку допити-допити-допити. Щоб ми знали все, що і як відбувалося, хто чим займався, коли це було”, – пояснив Данілов.

Секретар РНБО зауважив, що ні для кого не є таємницею, що Медведчук був агентом РФ на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук нікому не потрібний у Росії – Данілов

“Проте проблема в тому, що він не один, їх багато. Після того, як вони мріяли, що за два-три дні займуть нашу країну, деякі люди з великими погонами з честю і совістю мали очолити уряд, усі наші інституції, – це були українські військові самого високого рівня. Дивно було б, якби нами тут керував хтось. І коли були вкиди, що тут керуватиме Царьов, якісь інші люди – ні, це люди, які мали й мають громадянство України і мають великі зірки на своїх погонах поки що”, – сказав Данілов.

Він додав, що Медведчук мав бути “сірим кардиналом” в Україні.

“І якби наша СБУ працювала від часів Кучми плідно та якісно, то Медведчук при Кучмі був би вже за ґратами”, – підсумував Данілов.

Підозрюваного в державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації Віктора Медведчука відкликали з посади члена парламентського комітету.

Медведчук був членом Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.