ЗМІ показали карту бойових дій на Донбасі – ворог хоче оточити ЗСУ

Російські окупанти починають наступ на Донбасі. Зокрема, вони використовують ракетні та далекобійні артилерійські обстріли.

Також існують невеликі загони, що розвідують стан української оборони. Про це свідчать дані на актуальні мапі воєнних дій на сході України, яку створило видання The New York Times і опублікувало на своєму сайті.

Сили загарбників зосереджені поблизу Ізюма на Харківщині, де не мають успіхів. Також вони концентруються між Запоріжжям і Донецьком.

Ворог розвідує південь та напрямок на Краматорськ. ЗСУ провели контратаки на схід від Харкова, звільнивши протягом тижня декілька населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині окупанти обстріляли мирне населення із “Градів”, танків та важкої артилерії – є постраждалі

Поблизу Сіверськодонецька окупанти тимчасово зайняли Кремінну та обстрілюють Рубіжне.

“Російські війська можуть спробувати попрямувати до Краматорська та з південного сходу, з-під Донецька, щоб відрізати українські війська з двох напрямків. У районах навколо Донецька протягом останнього місяця точилися безперервні бої, жителі повідомляли про часті обстріли”, – заявили аналітики в коментарі виданню.

Російські загарбники із систем залпового вогню “Ураган” обстріляли обласну травматологічну лікарню у Лимані на Донеччині. Прямі влучання снарядів спричинили пожежу й руйнування як у лікарні, так і у житлових будинках поряд.