Ракети РФ дивом не влучили в ядерний реактор Південноукраїнської АЕС: відео моменту

16 квітня над Південноукраїнською атомною електростанцією пройшли три російські ракети, запущені ймовірно з Білорусі до Миколаєва.

Одну з них зафіксували камери спостереження станції, повідомила пресслужба Енергоатому 22 квітня.

“Новим об’єктом, безпеці якого загрожували російські ракети, стала Південноукраїнська АЕС. Загроза поцілити в ядерний реактор із можливими наслідками – ядерною катастрофою, була висока”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старе, як світ: Міноборони висміяло електроніку “сучасних” ракет РФ

В Енергоатомі наголосили, що це черговий акт ядерного тероризму Росії. Він “загрожує безпеці всього світу”.

“Вкотре звертаємося до Міжнародного агенства з атомної енергії з вимогою вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму РФ, виводу військових формувань Росії з території Запорізької АЕС (у місті Енергодар. – Gazeta.ua), та встановлення демілітаризованих зон навколо українських АЕС”, – закликали в повідомленні.

США вирішили надати фінансову підтримку національним атомним електростанціям, що перебувають під загрозою закриття через фінансові труднощі. Україна має отримати $6 млрд для АЕС.

Таку суму держава має намір виділити з огляду на “необхідність продовжувати використовувати мирний атом як безвуглецеве джерело енергії, що допомагає боротися зі зміною клімату”.