Байден: Путін не повинен залишитися при владі

Президент США Джо Байден, виступаючи у Варшаві, заявив, що російський диктатор Владімір Путін, який цинічно бреше про цілі своєї повномасштабної війни проти України, не має залишитися при владі, пише "НВ".

Глава Білого дому наголосив, що твердження Путіна про «денацифікацію» — цинічна брехня, а президента України Володимира Зеленського було обрано демократичним шляхом.

«Він [Зеленський] єврей, сім`я його батька була вбита під час влаштованого нацистами Голокосту, а Путін має нахабство — як і всі диктатори до нього — вірити, що сила переможе».

Байден також звернувся до народу України, заявив, що український народ бореться за свою націю і основоположні демократичні принципи, які «об`єднують усіх вільних людей»:

«Моє послання до народу України — послання, яке я передав сьогодні міністру закордонних справ та міністру оборони України… Ми з вами. І крапка», — сказав він.

Наприкінці промови Байден заявив, що російський диктатор не повинен залишатися при владі.

"Диктатор, який намагається побудувати імперію, ніколи не переможе любов до свободи. Світ буде вільним. Україна ніколи не буде переможена Росією, бо вільні люди не хочуть жити у темряві, вони хочуть мати краще майбутнє, з демократією, гідністю, свободою та можливостями . Ви знаєте, ця людина не може залишитися при владі", – сказав Байден, констатує Liga.net.

Раніше американський президент називав Путіна воєнним злочинцем, головорізом та диктатором-вбивцею.

Телеканал CNN зазначає: до цього у Вашингтоні заявляли, що повалення Путіна не є їхньою метою, а «російський народ сам має вирішувати, хто його очолить».