Шмигаль – про “єПідтримку”: українці вже отримали понад 20,7 млрд грн

Прем`єр Денис Шмигаль повідомив, що в рамках оновленої держпрограми "єПідтримка" українці вже отримали понад 20,7 млрд грн.

"Ще одна програма, яка також почала діяти – це безкоштовне забезпечення продуктами харчування прифронтових міст. Ці продукти вже закуповуються для роздачі людям у населених пунктах, які зараз знаходяться на лінії зіткнення", – зауважив глава Кабміну.

Нагадаємо, Пенсійний фонд України інформував, що передав Мінцифри інформацію про 6,57 млн осіб, які можуть подати заяву на отримання допомоги у розмірі 6500 грн у рамках програми "єПідтримка".

Кабмін ухвалив постанову про надання у 2022 році одноразової матеріальної допомоги у 6,5 тис грн для осіб, які втратили роботу внаслідок проведення бойових дій.

На ці цілі з резервного фонду держбюджету було виділено 21,9 млрд гривень. Кошти будуть виплачуватися в рамках програми "єПідтримка".

Заявки через "Дію" можуть подавати жителі таких регіонів: Волинська область Дніпропетровська область, Донецька область, Житомирська область, Запорізька область, Київська область, м. Київ, Луганська область, Миколаївська область, Одеська область, Сумська область, Харківська область, Херсонська область, Чернігівська область.