У Росії відібрали право проведення ЧС 2022 року з плавання

Змагання мали відбутися в Казані.

“Заплановані дати 17–22 грудня 2022 року залишать, і наразі FINA веде переговори з потенційними господарями щодо проведення заходу”, – ідеться в повідомленні.

Крім того, FINA усунула російських та білоруських спортсменів від участі в чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбудеться в Будапешті (Угорщина) з 18 червня до 3 липня.

У відповідь Всеросійська федерація плавання оголосила про зняття спортсменів із РФ з усіх турнірів під егідою FINA до кінця року.

Водночас керівництво Міжнародної федерації плавання підтвердило, що Дисциплінарна комісія FINA порушила справу проти російського спортсмена Євгена Рилова “за можливе порушення правил FINA” після його ймовірної участі у провоєнному мітингу на стадіоні “Лужники” в Москві.

“FINA рішуче засуджує вторгнення Росії в Україну. FINA також хотіла б підтвердити свою відданість підтримці Федерації плавання, стрибків у воду та спортивного плавання України у процесі підготовки до майбутніх змагань”, – зазначають у повідомленні.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Через масове воєнне вторгнення РФ в Україну, яке розпочалося 24 лютого, Росію, Білорусь, а також національні збірні та клуби із цих країн усунули від усіх футбольних та хокейних змагань.

РФ також позбавили права проведення ЧС 2022 із волейболу, а російських та білоруських фігуристів усунули від усіх змагань.

Крім того, Росію та Білорусь не допустили на Паралімпіаду 2022 року в Пекіні за день до її початку.