МХП Косюка не зміг виплатити купон за євробондами

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" Юрія Косюка попросив бондхолдерів про відстрочку виплати відсотків за єврооблігаціями через війну, йдеться у повідомленні холдингу на Лондонській біржі, де торгуються його акції, пише Liga.net.

19 березня компанія не змогла виплатити купон за паперами на суму $350 млн під 6,25% з погашенням у 2029 році. МХП попередив, що навряд чи зможе виплатити відсотками за євробондами-2026 на $550 млн під 6,95% 3 квітня, а 10 травня – за евробондами-2024 на $500 млн під 7,75%.

Це пов`язано з необхідністю берегти кошти для проведення посівної кампанії, яка може мати вирішальне значення для майбутнього компанії. З огляду на це, компанія запустила запит на отримання згоди щодо перенесення виплати відсотків на строк 270 днів за всіма трьома випусками єврооблігацій.

Компанія наголосила, що 16 років працює на ринку облігацій і завжди виконувала свої зобов`язання повним обсягом, а її нинішні проблеми пов`язані виключно з нападом Росії на Україну.

18 березня МХП повідомив, що виробничі потужності компанії, яка є лідером на ринку курятини в Україні, не постраждали від війни, але до 4% земельного банку компанії розташовано в зоні бойових дій і не будуть засіяні. Крім того, 12 березня внаслідок ракетного удару був знищений склад МХП із замороженою продукцією сумою близько $8,5 млн. На півдні України та в Київській області додатково заблоковано продукцію птахівництва на суму $20 млн.