Магучіх стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту в приміщенні

Змагання відбувалися в сербському Белграді.

Чемпіонкою Магучіх стала з результатом 2,02 м.

Друге місце посіла Елінор Паттерсон (Австралія) з результатом 2,00 м, третє – Надія Дубовицька (Казахстан) із результатом 1,98 м.

Ще одна українка Ірина Геращенко посіла 5-те місце (1,92 м).

Як пише Tribuna.com, Магучіх заявила, що присвячує свою перемогу українцям.

“Наразі тут важко бути, але, змагаючись на стадіоні, я захищаю свою країну і присвячую цю перемогу всім своїм землякам. Припиніть удавати, що війни немає! Росія напала на Україну. Вони бомбардують міста, розстрілюють мирних жителів, і це наша реальність. Якщо ви нічого не робите, щоб зупинити це, це означає, що ви підтримуєте війну”, – сказала вона.

Контекст:

20-річна Магучіх чемпіонка Європи серед юнаків та юніорів, а також золота призерка юнацьких Олімпійських ігор 2018 року. У липні 2019-го українка стала наймолодшою спортсменкою, якій вдалося подолати двометровий бар’єр. У жовтні Магучіх встановила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту серед юніорів на відкритій арені, подолавши висоту 2,04 м, і стала срібною призеркою дорослого чемпіонату світу з легкої атлетики.

До Олімпійських ігор 2020 вона підійшла з найкращим результатом попередніх сезонів у світі: у лютому на турнірі Banskobystricka Latka у Словаччині легкоатлетка взяла в приміщенні висоту 2,06 м. Це національний рекорд і третій результат за всю історію жіночих стрибків у висоту.

На Олімпійських іграх 2020 у Токіо Магучіх виборола бронзову медаль у змаганнях зі стрибків у висоту з результатом 2,00 м.