Спортивний арбітражний суд залишив чиним рішення ФІФА щодо усунення російських команд

“Голова Апеляційної арбітражної палати CAS відхилив прохання РФС. […] Рішення, щодо якого спір, залишається чинним, і всі російські команди та клуби залишаються усуненими від участі у змаганнях ФІФА”, – ідеться в повідомленні.

У Спортивному арбітражному суді зазначили, що сам розгляд триває.

“Наразі створюють колегію арбітрів, сторони обмінюються письмовими заявами”, – розповіли в CAS.

Тож 24 березня національна збірна РФ не зіграє проти збірної Польщі у плей-оф відбору на Чемпіонат світу 2022 року, у фінальну частину відбору поляки проходять автоматично, зазначає football24.ua.

Контекст:

28 лютого у зв’язку з вторгненням Росії в Україну ФІФА та УЄФА ухвалили рішення, що всі російські команди, збірні та клуби мають усунути з турнірів ФІФА та УЄФА до подальшого повідомлення. “Президенти ФІФА та УЄФА сподіваються, що ситуація в Україні налагодиться якнайшвидше і футбол знову стане орієнтиром єдності та миру серед людей”, – наголошували в заяві.

Того самого дня УЄФА розірвав контракт із російським “Газпромом”, який був головним спонсором організації протягом 10 років.

15 березня CAS відхилила прохання Російського футбольного союзу зупинити виконання заборони УЄФА на участь російських команд під егідою УЄФА.