Reuters: США дізналися про готовність Китаю постачати зброю Росії

Сполучені Штати повідомили союзникам по НАТО і кільком азійським країнам у понеділок, що Китай продемонстрував готовність надати військову та економічну допомогу Росії на прохання Москви підтримати її війну проти України, повідомив агентству Reuters неназваний американський чиновник, констатує "Європейська правда".

Таку ж інформацію наводить і видання Financial Times, зауважує zn.ua.

У повідомленні, надісланому дипломатичною телеграмою та переданому особисто співробітниками розвідки, також сказано, що Китай, як очікується, буде заперечувати ці плани.

За словами американського чиновника, розкриття інформації як про запит Росії до Китаю, так і відповіді Китаю є частиною стратегії американських чиновників з протидії дезінформації.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван у понеділок зустрівся з головним дипломатом Китаю Ян Цзечі в Римі після попередження США, що Китай зіткнеться з наслідками, якщо допоможе Росії уникнути західних санкцій, а також на тлі повідомлень, що Росія попросила Китай надати військову допомогу.

Росія спростувала ці повідомлення, заявивши, що має достатні військові ресурси для виконання всіх своїх цілей в Україні.

Речник міністерства закордонних справ Китаю назвав ці повідомлення "дезінформацією".