УАФ позбавила Тимощука всіх українських титулів і довічно заборонила йому займатися діяльністю в Україні

“Розглянувши звернення комітету з етики та чесної гри щодо Анатолія Тимощука, контрольно-дисциплінарний комітет вирішив позбавити Тимощука тренерської ліцензії рівня Pro, виданої Центром ліцензування УАФ; позбавити Тимощука всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубка України, Суперкубка України; виключити з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ”, – ідеться у повідомленні.

Асоціація також довічно заборонила Тимощуку займатися футбольною діяльністю на території України. Окрім того, УАФ має намір звернутися до органів державної влади з проханням позбавити Тимощука всіх державних нагород та почесних звань.

Контекст:

Анатолій Тимощук – уродженець Луцька. На професійному рівні грав в Україні за луцьку “Волинь” (1995–1997) та донецький “Шахтар” (1998–2007), провів чотири сезони у мюнхенській “Баварії” (2009–2013) і двічі підписував контракт із російським “Зенітом” (2007–2009 та 2013–2015). За збірну України з 2000-го до 2016 року провів 144 матчі – це рекордний показник. Наразі працює асистентом тренера у “Зеніті”.

Після вторгнення РФ в Україну колишній капітан національної збірної залишився працювати у російському клубі та ніяк не відреагував на воєнні злочини російських військ проти України.