Україна виборола ще дев’ять медалей на зимовій Паралімпіаді в Пекіні

Усі медалі отримано в різних класах біатлонних перегонів на 10 км. До того ж одразу у двох видах програми всі п’єдестали зайняли лише українці.

У жінок серед учасниць із поразкою опорно-рухового апарату (клас стоячі) золото виборола Ірина Буй, срібло – Олександра Кононова, бронзу – Людмила Ляшенко.

У чоловіків, які змагалися в категорії спортсменів із порушенням зору, уся перша п’ятірка місць – за представниками України. Золото – у Віталія Лук’яненка (клас B3, гайд Бабар), котрий став уже дворазовим чемпіоном Паралімпіади-2022. Срібло взяв Анатолій Ковалевський (клас B2, гайд Мукшин), а бронзу – Дмитро Суярко (клас B2, гайд Никонович).

Срібло також здобули Григорій Вовчинський (клас LW8) та Оксана Шишкова (клас B2, гайд Марченко). Для них це вже друга та третя нагороди відповідно на цьогорічних змаганнях.

Також бронзу виборов Тарас Радь (клас LW12).

Контекст:

Паралімпіада стартувала 4 березня в Пекіні. Станом на ранок 8 березня Україна перебуває на другому місці в медальному заліку із 17 нагородами. Має шість золотих медалей, вісім срібних та 11 бронзових. Обходить Україну тільки Китай – у нього 27 медалей.