Українська гімнастка на етапі Кубка світу не вийшла на подіум із росіянками

Батрона посіла третє місце у вправах на різних брусах. “Золото” та “срібло” взяли представниці Росії Вікторія Лістунова та Марія Мінаєва, які виступали під нейтральним прапором.

Під час нагородження Батрона піднялася на п’єдестал окремо від росіянок.

Як зазначає Tribuna, для росіян і білорусів цей турнір став останнім – на наступних змаганнях вони не зможуть виступити через усунення.

Контекст:

Після того, як президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну, РФ усунули з багатьох міжнародних турнірів.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) засудив порушення Росією олімпійського перемир’я 24 лютого, першого дня повномасштабного вторгнення.

27 лютого Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) заборонила збірній Росії з футболу виступати під своїм прапором і назвою.

28 лютого виконавча рада МОК рекомендувала виключити спортсменів із РФ і Білорусі з усіх міжнародних змагань, а також не запрошувати на заходи чиновників із цих країн.

3 березня Міжнародний паралімпійський комітет заявив, що не допускає росіян і білорусів до участі. До того ж сталося це за день до початку змагань.

Також білоруських і російських спортсменів усунули від усіх міжнародних змагань із фігурного катання та хокею.