Україна домовилася про гарантований імпорт газу з Польщі

Оператор ГТС України повідомив, що забезпечив ще один гарантований маршрут для імпорту газу в Україну, який запрацює з 6 березня 2022 року, пише zn.ua.

"Оператор ГТС України та оператор ГТС Польщі Gaz System S.A. домовилися про запровадження гарантованих потужностей для імпорту газу в Україну з 6 березня. Це надає можливість фізично імпортувати газ з Польщі, в тому числі з LNG-терміналу (зрідженого газу, – ред.), на гарантованій основі", – зазначили в компанії.

"На енергетичному фронті ми разом продовжуємо докладати всіх зусиль, щоб забезпечити безперебійне постачання газу для українських споживачів”, – зазначив гендиректор ОГТСУ Сергій Макогон.

Повідомляється, що за останні три місяці Оператор ГТС України уклав угоди з операторами ГТС суміжних систем, які збільшили потужності для імпорту газу до понад 50 млн куб м на добу, що складає приблизно половину від потреб країни у природному газі.

Тепер, навіть за відсутності транзиту з Росії, учасники українського ринку зможуть отримувати газ з трьох напрямків – Польща, Угорщина та Словаччина.

У середньому Україна споживає 100-120 млн куб м газу на добу.