Швейцарія слідом за ЄС приймає додаткові санкції проти РФ

Федеральна Рада Швейцарії ухвалила додатковий пакет санкцій ЄС проти РФ – таким чином, список санкцій Швейцарії проти РФ розширено.

Про це йдеться у заяві Федеральної Ради.

“Новоприйняті заходи стосуються, зокрема, окремих товарів і фінансових послуг. Реалізація цих санкцій сумісна з нейтралітетом Швейцарії”, – йдеться у повідомленні.

Відтепер заборонено експорт до Росії всіх товарів подвійного призначення, незалежно від їх кінцевого використання чи кінцевого споживача. Крім того, забороняється експорт товарів, які можуть сприяти військово-технічному розвитку Росії або розвитку сектору оборони та безпеки. У цьому контексті також забороняється надавати технічну допомогу, посередницькі послуги чи фінансування.

“Експорт до Росії деяких товарів і послуг нафтового сектора більше не дозволяється. Крім того, заборонено експорт деяких товарів і технологій, які можуть бути використані в авіації та космічній галузі. Деякі послуги, пов’язані з цими товарами, наприклад страхування, ремонтні роботи, огляди, посередницькі послуги та фінансова допомога, також заборонені.

Надання державного фінансування або фінансової допомоги для торгівлі з Росією або інвестицій в Росію заборонено. Інші обмежувальні заходи у фінансовому секторі стосуються цінних паперів, кредитів та прийняття депозитів. Операції з російським центробанком також більше не дозволені. Крім того, Федеральна рада вирішила ввести санкції у фінансовому секторі, які ЄС ухвалив 1 березня, з тими ж винятками. Зокрема, це стосується SWIFT, міжнародної системи обміну повідомленнями для фінансових операцій”, – додала Федеральна Рада.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що Швейцарія, нейтральна держава, введе такі ж санкції проти Росії, які затвердив Європейський Союз. 

Економічна правда