За тиждень не відправити допомогу, – це ГАНЬБА. Зеленський розкритикував міжнародні організації

На деяких рівнях у світі є просто ганебна байдужість до екоциду і людської трагедії, спричиненої російським терактом на Каховській гідроелектростанції.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

“Коли міжнародні організації, що повинні захищати життя у глобальному масштабі, навіть за тиждень не встигають сформувати і відправити рятувальну місію на окуповану територію”, сказав Зеленський.

Деякі світові суб’єкти не наважуються вийти навіть із чіткими і сильними заявами, які б засуджували черговий російський злочин війни, сказав.

“Терористи просто підживлюються цією слабкістю світу, цією байдужістю вона їх заохочує. І це ми маємо подолати. І подолаємо”, заявив Зеленський.

“Тиснемо й спонукаємо, щоб усе ж міжнародні організації, міжнародна підтримка була на тій частині Херсонщини, де зараз окупанти”, сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Бездієві” у столиці обклеїли позашляховики ООН

У Херсонській і Миколаївській областях евакуювали понад три тисячі людей, розповів президент.

“Але знов-таки це лише вільна територія, підконтрольна нам”, сказав Зеленський.

На окупованій території лише на деяких ділянках вдається допомогти людям. Російські терористи роблять усе, щоб жертв катастрофи було якнайбільше, заявив президент.

“Російські обстріли тривають навіть евакуаційних точок. Жодної реальної допомоги людям у затоплених районах не заради пропаганди, а заради людей Росія не надає. За все це повинна бути окрема справедлива й жорстка відповідальність російської держави і російського керівництва”, сказав Зеленський.

6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС. На станції зруйновали машинну залу, ГЕС відновленню не підлягає.

У Херсонській області підтопило 20 населених пунктів на правому березі Дніпра.

6 червня в Організації Об’єднаних Націй опублікували допис про “День російської мови”. Після цього у мережі з’явився фотоколаж затопленої водою зали Генеральної Асамблеї організації.

Зеленський розкритикував ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста за бездіяльність.