Рада проголосувала за збільшення відпусток військовим

Верховна Рада проголосувала за збільшення відпусток військовим під тиском фракції “Європейська Солідарність” про це пише у Facebook народна депутатка Вікторія Сюмар.

“30 днів відпустки військовим бути! Мій респект сьогодні Олексію Гончаренку. Він ставив на підтвердження кожну поправку в усіх законопроектах, аж поки монобільшість таки не погодилася розглянути справді важливий проект, той, що важливий для мільйонів героїв і їх родин”, написала Сюмар.

“30 днів відпустки за найважчу роботу в світі це справедливо! Проголосували під нашим тиском. Було нелегко, але це точно те, за що варто було боротися”, переконана депутатка.

Таким чином військовим збільшили відпустки до 40 днів. “За” проголосували 270 народних обранців.

“30 днів замість 10 днів! 30 днів і ще плюс 10 днів за сімейними обставинами, не враховуючи часу на дорогу”, пояснив Олексій Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відправив у ЗСУ партію коптерів

Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт №9342, яким повертаються доплати для військових, а також збільшується термін відпусток. Як відомо, фракція “Європейська солідарність” кілька місяців поспіль вимагала повернути доплати для Сил оборони і посилити соціальний захист для військових.

“Боріться поборете! Три місяці боротьби, і ми дотисли законодавчу норму про додаткову винагороду від 30 до 100 тисяч гривень. Законопроект ухвалено в першому читанні (ми вимагали проголосувати в цілому)”, повідомив у Facebook лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко.