ЗСУ відбивають атаки загарбників: що відбувається на фронті

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Тривають важкі бої. Протягом минулої доби на цій ділянці фронту відбулось 34 бойових зіткнення. Про це вранці 10 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. Посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ. Протягом минулої доби ворог завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Бударки Харківської області. Здійснив також мінометні та артилерійські обстріли 36 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп’янський напрямок

Загарбники завдали авіаційних ударів по Котлярівці Харківської області та Стельмахівці на Луганщині. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ йде на чотирьох напрямках – карти боїв від ISW

Лиманський напрямок

Протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Веселого. Завдав авіаударів по населених пунктах Невське Луганської області та Ямполівка, Дронівка, Сіверськ, Спірне Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Противник вів наступальні дії у напрямку Богданівки, успіху не мав. Завдав авіаударів поблизу населених пунктів Курдюмівка, Біла Гора і Торецьк. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони 11 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Противник здійснив невдалі спроби наступу неподалік Сєверного. Завдав авіаційних ударів в районі Василівки, Первомайського та Невельського Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Новодонецьке, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське і Первомайське Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Українські захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник зазнав втрат. В той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли в районі населених пунктів Георгіївка, Мар’їнка, Острівське, Курахове, Дачне, Побєда, Новомихайлівка, Катеринівка Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районі Великої Новосілки та Благодатного. Здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Шахтарське, Новоукраїнка, Золота Нива та Нескучне Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник обороняється. Завдав авіаційних ударів в районах Времівки, Новосілки, Новополя Донецької області та Ольгівського, Гуляйполя і Степового на Запоріжжі. Здійснив артилерійські обстріли понад 40 населених пунктів.

Російські загарбники минулої доби завдали вісьмох ракетних та 74 авіаційних ударів по Україні.

Окрім того, здійснили 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 10 червня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.