Якщо Угорщина шантажує, її треба вигнати з НАТО – польський генерал

Якщо премєр-міністр Угорщини Віктор Орбан хоче шантажувати НАТО, Угорщину треба виключити з Північноатлантичного альянсу.

Про це сказав колишный командувач сухопутних військ Польщі, ексзаступник міністра національної оборони країни Вальдемар Скшипчак в інтерв’ю “Укрінформ”.

“НАТО дало достатньо часу Угорщині, щоб вона отямилася. Якщо Угорщина є на боці Путіна, то їй треба показати “жовту картку” і сказати так: якщо ви не зміните позицію, то виходите з НАТО”, сказав Скшипчак.

“Не може бути так, що Угорщина тероризує весь Альянс, потрібно перервати угорський шантаж у НАТО. Якщо Орбан хоче шантажувати НАТО, то Угорщину треба виключити з Альянсу”, додав генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законне місце України в НАТО: заява Великої Британії

В Альянсі не може бути країн, які грають на боці обох сторін, сказав генерал.

“НАТО є монолітною структурою, відкритою для тих, хто захищає демократію, свободу і мир. Треба чітко сказати: позиція Орбана шкодить єдності НАТО. Будапешту треба дати зрозуміти: або він із НАТО, або проти”, зазначив Скшипчак.

У другому випадку така Угорщина не потрібна Альянсу, вона є для НАТО політичним та економічним тягарем, сказав генерал.

Минулого місяця прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна нібито не може виграти війну.

Угорщина блокувала виділення траншу військової допомоги Україні з Європейського фонду миру.

У квітні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто їздив у Москву домовлятися з росіянами про збільшення поставок газу з РФ.