В ГУР озвучили новий прогноз щодо деокупації Криму

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов прогнозував, що ЗСУ зайдуть до Криму до кінця весни, але цей прогноз не збувся.

Однак в ГУР впевнені, що це станеться, “коли ще буде тепло”. Про це в інтерв’ю “Українській правді” повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Коментуючи прогнози Буданова, Юсов наголосив, що він озвучував ймовірний сценарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія починає прибирати свій флот з окупованого Криму ISW

“Ми говоримо про сценарії. Це ж не ставка у букмекерській конторі і не календар відривний на стіні. Корективи відбуваються. Але загальна ситуація і загальна оцінка залишається без змін: Україна безумовно поверне Крим. І в цій ситуації слова Буданова точно будуть пророчими”, зазначив Юсов.

На уточнювальне питання, на яку дату зараз можна скорегувати цей прогноз, представник ГУР відповів, що обговорювати конкретні дати під час активної фази бойових дій некоректно.

“Оскільки зараз іде активна фаза дій українських сил безпеки й оборони, я гадаю, що неправильно обговорювати конкретні дати. Але, думаю, що буде тепло”, сказав Юсов.

Україна готується до звільнення Криму.

Колаборанти почали усвідомлювати, що їх ніхто не буде захищати на тимчасово окупованому півострові, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв’ю “Українській правді”.

Якщо подивитися на доступні у відкритому доступі супутникові знімки та карти траншей, то можна побачити, що частина фортифікаційних споруд окупантів розташована далеко від материкової України. Це свідчить про те, що росіяни усвідомлюють, що їм доведеться відступати швидко та далеко.