Російський кадровий підполковник розповів, як його катували “Вагнерівці”

Підполковник збройних сил Росії Роман Вєнєвітін заявив, що “вагнерівці” його катували.

Він побував в полоні у ПВК “Вагнер”. Розповів про все у відеозверненні, яке опублікували російські Telegram-канали.

“Мене взяли у полон, тримали у підвалі, знущалися так, як не знущався б будь-який озлоблений російський солдат над полоненим солдатом ЗСУ. Мене побили, не давали спати, три рази за ніч мене просто витягували з підвалу і намагалися розстріляти, і ви після цього заявляєте, що я був затриманий для проведення слідчих дій?” заявив Вінівітін.

Засновника “Вагнера” Євгена Пригожина він звинуватив у дискредитації російської армії.

Сказав, що напруженість між армією та “вагнерівцями” була від початку перекидання його бригади на Бахмутський напрямок. Вона була пов’язана не лише з провокуванням на конфлікти, “постійними погрозами “обнулити” і “вбити”, а й із “конкретними діями”.

“Було викрадення наших бійців, де проти них застосовувалося фізичне насильство, методи приниження честі та гідності. Так, наприклад, було викрадено старшину одного з наших батальйонів його мучили, катували, голим тримали на холодній підлозі у підвалі. Бризкали в очі кислотою та всякими хімічними речовинами, від яких він на якийсь час втратив зір. Обливали бензином, підносили запальничку. Намагалися спалити”, заявив Вінівітін.

Він заявив, що російські військові не мінували шляхи відходу найманців. Пригожина звинуватив у політичному піарі, дискредитації армії та спробах “представити ПВК “Вагнер” як єдину ефективну структуру”.

Найманці російської терористичної групи “Вагнера” затримали командира 72 мотострілецької бригади армії РФ підполковника Романа Веневітіна.

“Вагнерівці” стверджують, що саме його підрозділи обстріляли бойовиків під час відступу з Бахмута. Відео допиту підполковника пресслужба ватажка бойовиків Євгена Пригожина опублікувала у соцмережах.