Одне з наймасштабніших розслідувань: колишній “регіонал” працював на російський ВПК

Державне бюро розслідувань затримало власників і топменеджмент концерну, який постачав продукцію російському військово-промисловому комплексу.

Організатором злочинної схеми виявився колишній народний депутат, член Партії регіонів Григорій Дашутін. Про це повідомило ДБР і “Главком”.

З 24 лютого минулого року зловмисники поставили до Російської Федерації комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн.

Два заводи концерну у Сумах і Полтаві відправляли комплектуючі на російський ринок з 2014 року, сказала в ефірі телемарафону радниця із комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

“З 2014 року завод продовжив експортувати 95 відсотків своєї продукції на ринок РФ”, сказала.

“Вони налагодили таке постачання уже після вторгнення через підконтрольні російські іноземні фірми-прокладки, які робили замовлення українському виробнику”, розповіла Сап’ян.

Сказала про одне з наймасштабніших розслідувань за всю історію існування ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук працював на ФСБ роками ГУР

У колишнього нардепа серед розкошів у стилі “Пшонка стайл” знайшли книги, які звеличують Росію і пропагують її імперські наративи, російські відзнаки, комсомольський значок.

У підозрюваних знайшли російські паспорти, договори з РФ.

До складу злочинної організації увійшли щонайменше 14 осіб, з-поміж близьких родичів екснардепа, менеджменту групи компаній і громадян РФ.

З 2014 року забезпечували російські держпідприємства вузлами, агрегатами, деталями пневматичного обладнання.

Відправлена росіянам продукція використовується ворогом на Донецькому і Запорізькому напрямках під час ведення агресивної війни.

За час повномасштабної російської агресії Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників.

У Києві та області викрили 15 компаній, які працювали на російське ФСБ і Володимира Сівковича, колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони за президентства Януковича.