Зеленський приїхав на Херсонщину. Побував у зоні евакуації

Президент Володимир Зеленський 8 червня прибув з робочою поїздкою на Херсонщину.

Там, зокрема, провели координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС. Про це президент повідомив у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відхід окупантів подалі від Херсона не знижує небезпеки обстрілів міста ‒ ГУР

Розглянули оперативну ситуацію в області, яка склалася внаслідок катастрофи. Йшлося також про евакуацію населення з потенційних зон затоплення, ліквідацію надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі. Говорили про організацію життєзабезпечення затоплених територій.

Розглянули також перспективи відновлення екосистеми регіону й оперативну воєнну обстановку в зоні техногенної катастрофи.

“Важливо підрахувати збитки та виділити кошти для компенсацій жителям, постраждалим унаслідок катастрофи, і розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини”, наголосив Зеленський.

У Херсоні президент також відвідав переправу, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених територій.

“Наше завдання максимально захистити життя й допомогти людям. Дякую рятувальникам і волонтерам! Дякую всім, хто залучений до цієї роботи!” наголосив Зеленський.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Підривом Каховської ГЕС російські терористи вкотре довели, що вони є загрозою для всього живого. Росія абсолютно свідомо знищила одне з найбільших водосховищ України. На цьому наголосив президент Володимир Зеленський.