Ціни на полуницю в Україні стрімко знизились

В Україні за тиждень стрімко подешевшала полуниця. Оптові ціни впали до 30-65 грн за кг.

Ціни на полуницю в середньому подешевшали на 36%, повідомляє East Fruit. Тоді як минулого тижня середні оптові ціни на суницю садову в країні не опускалися нижче 60-85 грн/кг.

“Тепла погода стимулює активне дозрівання полуниці в українських господарствах. Пропозиція ягоди на ринку стрімко збільшується, що своєю чергою провокує різке зниження відпускних цін у даному сегменті”, пояснюють експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава рекордно подорожчає

Виробники змушені спускати ціни у зв’язку зі стрімким збільшенням пропозиції з місцевих господарств. Водночас попит на цю продукцію залишається досить стриманим. Більшість операторів ринку відзначають і великий відсоток некондиційної ягоди в поточному сезоні. Рясні опади помітно знизили якісні характеристики української полуниці.

“6 червня ціна на полуницю в Україні вже в середньому на 36-37 відсотків нижча, ніж в аналогічний період минулого року. Ключові гравці ринку не виключають подальшого здешевлення в цьому сегменті вже з наступного тижня”, сказано в повідомленні.

В Україні змінилися середні споживчі ціни на товари та послуги. Протягом минулого місяця подорожчали яблука та свинина, але подешевшали яйця та крупи.