Контрнаступ ЗСУ змусив Путіна перенести щорічну “пряму лінію”

Через контрнаступ Збройних сил України на фронті президент Російської Федерації Володимир Путін відклав традиційну “пряму лінію” з громадянами, під час якої у вільному режимі відповідав на питання росіян.

Спочатку “пряму лінію” збиралися провести цього літа, але кілька тижнів тому стало зрозуміло, що подію доведеться переносити. Російський диктатор може зустрітися із росіянами аж наприкінці року, пише The Moscow Times.

“Вибір такого часу безпосередньо пов’язаний із ситуацією на фронті. Попередньо планується провести її у листопаді-грудні”, розповів співрозмовник з Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ всипали ворогу біля Мар’їнки

У Москві хочуть організувати “пряму лінію” до того, як розпочнеться офіційна кампанія Путіна щодо переобрання на пост президента.

“Президентські вибори мають бути офіційно призначені у грудні цього року. Вони відбудуться 17 березня 2024-го. Кремль готує перепризначення Путіна на черговий шестирічний термін”, йдеться у повідомленні.

За словами джерел, ключовою агітаційною лінією в кампанії Путіна буде принцип “було-стало-буде”. Для цього на ВДНГ з 4 листопада 2023 року по 24 квітня 2024 року пройде міжнародна виставка-форум “Росія”.

Попри важкі бої на більшості ділянок фронту, ініціатива на передовій залишається за Збройними силами України.

На тлі надзвичайно складної оперативної обстановки на Донбасі точаться запеклі бої на багатьох ділянках фронту, повідомило 8 червня міністерство оборони Великої Британії. На більшості ділянок ініціатива залишається за Україною.