Окупанти намагаються прорвати українську оборону – ISW оновила карти бойових дій

4 червня російські війська атакували в районі Бахмута поблизу Іванівського та Білої Гори (12 км на південний захід від Бахмута).

Наступи були безуспішні. Про це йдеться у висновках Інститут дослідження війни щодо ситуації на фронті за минулу добу.

Речник Східного угруповання військ України полковник Сергій Череватий повідомив, що ПВК “Вагнер” продовжує відступати з Бахмута, а на зміну їм приходять регулярні російські ВДВ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW розказали про успіхи ЗСУ на фронті: свіжі карти боїв

На півдні України окупанти намагаються утримувати позиції на передовій та охороняти тилові райони від українських ударів.

Українські війська продовжували обстріли прифронтових і тилових районів півдня, де розташовані пункти дислокації окупантів. Російські джерела стверджували, що 4 червня українські сили завдали ударів по додаткових районах Запорізької області: поблизу Мелітополя, на північний схід від Мелітополя поблизу Чернігівки та поблизу фронту біля Вербового та Пологів.

4 червня українські війська здійснили локальні наземні атаки та, як повідомляється, досягли обмежених тактичних успіхів у західній частині Донецької та східній Запорізькій областях.

На Харківщині диверсанти намагалися прорвати українську оборону біля Зеленого (34 км на північний схід від Харкова). 4 червня російські війська провели невдалу розвідку на північний схід від Харкова.

Російські війська намагаються відновити ініціативу на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та підсилюють свої війська вздовж лінії фронту Луганськ-Харків.

У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські атаки на Новоселівське, а Міноборони Росії стверджує, що російські війська відбили українські диверсійно-розвідувальні групи поблизу Берестового (20 км на північний захід від Сватового), Андріївки (14 км на захід від Сватового), та Новоселівського.