Резніков попросив Австралію надати Україні бронемашини і приєднатися до “танкової коаліції”

Міністерство оборони України звернулося до Австралії з проханням надати нашій країні бронеавтомобілі Hawkie (“Хоукі”). Вони сильно допоможуть Україні у контрнаступі.

Також Австралію закликають приєднатися до міжнародної “танкової коаліції”, написав міністр оборони України Олексій Резніков в Twiter.

Австралія вже надала нашій державі значну підтримку під час повномасштабного вторгнення РФ, і зробила “найбільший внесок в Україну поза НАТО”, зазначив він.

“Ваші Bushmaster були неймовірні у реальних бойових діях. Але наша боротьба за глобальну свободу ще не закінчена, і нам все ще потрібна ваша підтримка”, – написав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні підрахували, скільки снарядів США передали Україні

Австралійський легкий бронеавтомобіль “Хоукі” має кілька версій – 4х та 2х-дверний, а також прикордонну. Машина призначена для виконання ряду завдань, включаючи пересування військ, командування та управління, РЕБ, зв’язок, спостереження та розвідку.

Основне озброєння на “Хоукі”: 12,7 мм кулемет або 40 мм автоматичний гранатомет, бойовий модуль із 12,7 мм кулеметом, 40 мм автоматичним гранатометом або протитанковим ракетним комплексом.

Параметри Hawkie: швидкість – 130 км/год, потужність двигуна – 272 к.с та 448 к.с, екіпаж – 4-6 осіб.

Австралія направить Україні 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Також австралійські війська вирушать до Великої Британії для навчання українських військових, допомагаючи зміцнити оборону нашої країни від жорстокого вторгнення РФ.