Окупаційна влада тікає з тимчасово захопленої Херсонщини

Росіяни поступово виїжджають з захоплених територій України.

Вони намагаються об’їжджати Кримський міст і знаходити “безпечніші маршрути”, розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Використовують для втечі різні приводи: сімейні особливості, внутрішньосімейні причини, супроводжуючи близьких, супроводжуючи дітей. Намагаються виїжджати і вивозити документи, зазначила вона.

Така ситуація триватиме ще якийсь період, адже вся “влада” одразу виїхати не може це відбуватиметься “короткими перебіжками”, впевнена Гуменюк.

“На їхню думку, дещо непомітно просочуватися туди за поребрик вони намагаються. Тим не менш, ми все одно спостерігаємо і активність на Кримському мосту, і активність на маршрутах, які передбачають материкове прямування. Це свідчить про те, що не всі довіряють безпеці Кримського мосту і намагаються їхати в об’їзд”, зауважила речниця.

Окупаційна “адміністрація” Херсонської області на чолі з колишнім Херсонським міським головою Володимиром Сальдо, так само “швидко переміщується”, як і вся окупаційна “влада” цього регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економить або накопичуює: у ЗСУ пояснили, чому Росія не випускає ракети з моря

“Тому що спокою їм ніде немає. Де б вони не з’явилися, відбувається серйозна робота сил опору, виявляються їхні місця дислокації, визначаються координати для роботи Сил оборони, і вони не почуваються там спокійно”, каже Гуменюк.

Окупанти переважно намагаються базуватися в районних центрах, зокрема Скадовську, але і звідти вони вже майже остаточно “переїхали”.

“Тяжіють вони ближче до Генічеська, але час від часу переїжджають і в інші місця дислокації, зокрема використовуючи рекреаційну зону”, розповіла Гуменюк.

Українські військові успішно б’ють по окупантах на лівобережжі Херсонщини та Кінбурнській косі.

Контрбатарейна боротьба дає хороші результати, розповіла Наталія Гуменюк.

За її словами, російські окупанти продовжують вишукувати слабкі місця в українській ППО, але нічого їм не вдається.