В Укренерго розповіли про дефіцит електроенергії

Масована атака росіян безпілотниками у ніч на 28 травня не спричинила нових пошкоджень в енергетичній інфраструктурі.

Водночас ввечері 27 травня з 21:00 до 22:00 години для покриття вечірнього піку споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від Румунії. Про це повідомили в Укренерго.

У компанії наголошують, що така аварійна допомога не є комерційним імпортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти продовжують мілітаризацію території ЗАЕС

“Це ситуативний захід швидкого реагування для балансування енергосистеми. Причиною використання аварійної допомоги була недостатність загальної потужності українських електростанцій”, ‒ йдеться у повідомленні.

Натомість зі Словаччини імпорт електроенергії здійснювався, але у вечірні години він був незначним.

Нині Україні достатньо електроенергії для покриття потреб споживачів.

“Але у вечірні години просимо споживати електроенергію ощадливо. Експорт, як і вчора, не здійснюється. Імпорт триватиме зі Словаччини майже весь день, однак у вечірній пік споживання його обсяг незначний”, ‒ наголошують в Укренерго.

Українців закликали менше споживати електроенергії. У період піків споживання енергосистема відчуває зростання навантаження і аби забезпечити потреби усіх споживачів, теплові та гідроелектростанції збільшують виробництво електроенергії, зазначають в Укренерго.

У час літнього піку споживання на електростанціях зазвичай проходить масштабна ремонтна кампанія, яка дозволяє підготуватися до наступного опалювального сезону.