“Вагнерівці” тікають, як щурі: У ЗСУ розповіли про ситуацію під Бахмутом

Попри голосні заяви про “взяття” Бахмута, російські загарбники так і не змогли досягти успіхів на цьому напрямку.

Нині “вагнерівці”, як щурі, тікають з міста. Про це у коментарі 24 Каналу розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий.

При цьому, за його словами, втечу окупанти намагаються розтягнути у часі. Тому українські військові будуть і надалі стежити за пересуваннями сил ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої біля Бахмута та Авдіївки: ситуацію на основних напрямках фронту показали на картах

“Для нас одне завдання бити їх всіх, не зважаючи на те, чи це будуть “вагнерівці”, чи підрозділи регулярного війська, чи підрозділи інших ПВК”. Для них варіантів небагато смерть, каліцтво або втеча”, сказав Череватий.

Він наголосив, що, якби бойовики “Вагнера” найближчими днями не вийшли, то були б дощенту знищені. Нині ж у росіян головною проблемою залишається особовий склад.

“Вони тягнуть все. що можна: і БАРС, і територіальні війська, і різноманітні ПВК. Зараз у них ноу-хау роти “Шторм-Z” із людей з проблемами із законом”, зазначив Череватий.

За його словами, навіть такі резерви не врятують ситуацію, бо всі ці банди непридатні до наступальних дій. Але дуже добре заточені до мародерства та інших злочинів на українській землі.

Російське командування відправляє у Бахмут Донецької області “ДНРівців” на місця “вагнерівців”. При цьому регулярні частини військ РФ перекидаються на фланги міста. Таке перегрупування здатне знизити можливості загарбників на інших напрямках у Донецькій області, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

В результаті вдалих контратакувальних дій Збройні сили України минулої доби просунулися на відстань від 350 до 450 м в районі Бахмута. Також “денацифіковано” десятки загарбників та “демілітаризовано” ворожі озброєння та два склади з боєприпасами.