Росіян хочуть примусити працювати на оборону ‒ британська розвідка

Останніми тижнями публічні дебати в Росії навколо так званої “спеціальної військової операції” зводяться до того, що громадяни РФ повинні активно жертвувати на підтримку військ.

Російські пропагандистські державні медіа та бізнес-групи звернулися до міністерства економіки з проханням дозволити шестиденний робочий тиждень з огляду на економічні потреби війни. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виклик Кремлю: поширення повстанських та партизанських рухів в Російській Федерації

При цьому, за даними британської розвідки, працювати росіянам пропонують без додаткової оплати.

Так, 21 травня російська пропагандистка Маргарита Симонян сказала, що російські громадяни повинні щодня після основної роботи працювати по дві додаткові години на заводах з виготовлення боєприпасів.

“Тон розмов, що змінюється, чітко віддзеркалює відчуття суспільного примусу в радянському стилі. Це також підкреслює, що керівництво РФ з високою ймовірністю визначає економічні показники як вирішальний фактор перемоги у війні”, ‒ йдеться у повідомленні.

Президент РФ Володимир Путін наказав посилити охорону кордону, де останнім часом проводили активні дії партизани. Це потрібно нібито для того, щоб забезпечити швидке переміщення російських військових і цивільних у тимчасово захоплені Росією українські регіони.

Ватажок російської терористичної групи “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що “загальна мобілізація в РФ має розпочатися негайно”.