Вчені навчили робота шукати загублені речі

Науковці винайшли новий метод програмування роботів, щоб допомогти людям із деменцією знаходити загублені речі.

Нового робота за допомогою штучного інтелекту розробили вчені-інженери з Університету Ватерлоо в Канаді, пише Sci Tech Daily.

“Дослідники вивчили здібності мобільного робота з камерою, через яку той може взаємодіяти з навколишнім світом. За допомогою функції збереження відео, машину запрограмували так, аби робот міг виявляти, відстежувати та зберігати в пам’яті об’єкти, які потрапляють в поле зору його камери. Таким чином забудькуваті або хворі люди легше знаходитимуть загублені ключі, телефон або окуляри”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили тест для виявлення раку в домашніх умовах

Робот здатен відрізняти один об’єкт від іншого, може записувати час і дату, коли будь-яка річ потрапляє у поле зору його камери чи зникає звідти.

“Дослідники розробили спеціальний інтерфейс, щоб людина могла обрати об’єкт, за яким потрібно стежити. У випадку, якщо річ загубилася, робот здатен повідомити, коли й де востаннє її “бачив”, пише видання.

У майбутньому команда дослідників планує випробувати систему спочатку на здорових людях, а пізніше на тих, хто страждає на деменцію.

У Великій Британії розробник мобільних додатків освідчився коханій за допомогою робота. Пара сподівається, що робот також доставить їм обручки до вівтаря.