“Заколисувати себе зарано”: у ЗСУ розповіли про нову тактику російських ударів дронами

Російські загарбники останнім часом посилили атаки по Україні іранськими дронами типу Shahed. Їх запускають доволі багато та наносять удари кількома хвилями.

Таким чином окупанти шукають нову тактику ударів. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, росіяни зацікавлені у тому, аби атакувати територію України кількістю, оскільки це звичний для них спосіб ведення бойових дій. Росію також трохи надихає постачання дронів від Ірану. Це спонукає ворога шукати нові способи використання безпілотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потужно працюють по позиціях окупантів: Гуменюк про ситуацію на Півдні

“Наприклад, цієї ночі також намагалися атакувати Миколаївщину двома такими дронами, але і тут наш результат був 100% два з двох”, сказала Гуменюк.

Однак, вона додала, що такі результати роботи протиповітряної оборони не постійні. Дрон-камікадзе може завдати дуже потужного удару в залежності від того, куди це влучання спрямовано і якою вибухівкою він начинений. А багатохвильове і розгалужене використання БпЛА може бути результативнішим для ворога.

“Тому заколисувати себе ще зарано. Треба усвідомлювати, що у ворога цієї зброї досить багато”, зазначила Гуменюк.

Повітряна тривога вночі 27 травня лунала у восьми областях України. Повідомляли про загрозу від балістичних ракет на півдні та південному сході.

Минулої доби Росія завдала по Україні 20 ракетних ударів. Водночас росіяни здійснили близько 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.