“Вчора і сьогодні немає активних боїв”: у Міноборони повідомили про ситуацію під Бахмутом

Російські загарбники нині основну увагу й сили зосереджують на Бахмутському напрямку.

Українські війська контролюють околиці Бахмута у південно-західній частині в районі “Літак”. Про це у Telegram повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, минулої доби ворог безуспішно наступав, але в цілому наступальна активність знижена. Загарбники роблять авіаційні удари та інтенсивні артилерійські обстріли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Бахмутом ЗСУ тиснуть на ворога – нові карти боїв від ISW

“Вчора і сьогодні там немає активних боїв ‒ ні в місті, ні на флангах. Натомість ворог активно обстрілює околиці міста та підступи до нього. Ми міцно тримаємо зайняті раніше панівні висоти на півночі та півдні від Бахмута. Водночас просування протягом вчора і сьогодні призупинено з метою виконання інших задач”, ‒ зазначила Маляр.

Зниження наступальної активності росіян в українському Міноборони пояснюють тим, що проводиться заміна та перегрупування військ. Ворог намагається посилити свої спроможності.

“У загальному підсумку бойових дій на сході станом на зараз ворогу не вдається просуватись вглиб території. Наступальні дії зупиняють наші мужні воїни. Разом з тим, по всіх напрямках ворог здійснює артилерійські обстріли та авіаційні удари, на які робить ставку там, де знижується інтенсивність боїв”, ‒ додала Маляр.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Загалом, протягом минулої доби, відбулось 25 бойових зіткнень на цих ділянках фронту, повідомив уранці 27 травня Генеральний штаб Збройних сил України.