Велика Британія заявила про пряму загрозу з боку РФ

Російська Федерація становить пряму загрозу для Великої Британії.

РФ мститиме, якщо програє війну в Україні, заявив начальник британського штабу військово-повітряних сил сер Майк Вігстон в інтерв’ю The Telegraph.

“Російські військово-повітряні сили, надводний флот і підводні човни становлять загрозу для Великої Британії та НАТО. Це те, на чому ми повинні зосередити свою увагу”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвія застерегла Європу від нових “сюрпризів” РФ

Вігстон попередив, що загроза збережеться або навіть посилиться, якщо російського диктатора Володимира Путіна усунуть від влади.

“Коли конфлікт закінчиться і Україна відновить свої кордони, як вона і повинна зробити, ми матимемо ушкоджену, мстиву і жорстоку Росію. Її засоби заподіяння шкоди нам це повітряні, ракетні і підводні атаки”, наголосив військовий.

Росія становитиме загрозу для світу навіть після закінчення війни. Країни Заходу продовжать контактувати з Російською Федерацією на міжнародних майданчиках, зокрема в рамках ОБСЄ та ООН.

Водночас політичне керівництво РФ має бути притягнуте до відповідальності за воєнні злочини проти України, заявив міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

Росія не зникне з карти. Це найбільший географічний сусід ЄС і найбільша ядерна держава на планеті. Москва сидить за столом переговорів у багатьох міжнародних організаціях і є, наприклад, важливим гравцем у реалізації глобальних кліматичних та екологічних цілей. Тому Захід має продовжувати говорити з Росією, вважає Австрія.