“Прийшов час повертати своє”: Залужний опублікував відео “з натяком”

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний вранці 27 травня заінтригував новим повідомленням.

“Прийшов час повертати своє”. Відео із таким підписом генерал опублікував у соцмережах.

На кадрах українські воїни готуються до битви, виголошуючи молитву за визволення України. Українські бійці звернулися до рідної землі та Бога з проханням благословити на боротьбу, щоб вигнати ворога і звільнити країну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залужний розвінчав фейк про поранення

На створення відеоролика авторів надихнула Молитва українського націоналіста, написана Осипом Мащаком у 1920-х роках, майже 100 років тому.

“Але текст тут зовсім інший. Це Молитва за визволення України. З такими словами та думками наші героїчні воїни йдуть у наступ, щоб звільнити Україну від російських окупантів і підняти Прапор Перемоги”, ‒ написав Залужний у Facebook.

Читає молитву український актор Володимир Ращук з позивним “Артист”, командир роти батальйону “Свобода”.

Наприкінці відео українців закликали вступати до лав Збройних сил, щоб звільняти рідну землю від загарбників.

На тлі очікуваного контрнаступу ЗСУ, такий ролик може натякати на швидкий початок наступальних дій.

Розмови про дату початку українського контрнаступу нині зайві. Вони нагадують популярний перед Великоднем тренд із TikTok “Скоро вже буде Паска”. Визволення території України від російських загарбників відбувається зараз і є безперервним. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що Збройні сили України вже розпочали контрнаступ. За його словами, військові нині проводять окремі операції.