Під Бахмутом ЗСУ тиснуть на ворога – нові карти боїв від ISW

Російським регулярним військам буде складно замінити “вагнерівців” на позиціях у Бахмуті.

Оскільки ЗСУ проводять вдалі локалізовані контратаки на флангах міста, йдеться у звіті ISW.

“Зниження темпів російських наступальних операцій в районі Бахмута і повідомлення про проведення операції з надання допомоги на місці, ймовірно, надалі нададуть українським силам в цьому районі ініціативу для початку нової фази операцій навколо міста, якщо вони того побажають”, зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська артилерія у Бахмуті перехопила ініціативу: у ворога значні втрати

Зазначається, що українські сили провели успішні контратаки в районі Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута) та Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). Зокрема, українські контратаки в районі Оріхово-Василівки змусили підрозділи ПВК “Ветеран” відступити на відстань до кілометра від позицій, які вони раніше займали в цьому районі.

Крім того, українські оборонці захопили висотні позиції вздовж траси Е40 (Бахмут Слов’янськ) поблизу Оріхово-Василівки. Там тривають бої.

Російські воєнкори стверджують, що українські військові просунулися в напрямку Кліщіївки і перетнули канал Сіверський Донець, ймовірно, маючи намір оточити населений пункт і змусити російські війська відступити у східному напрямку.

Водночас геолокаційні кадри, опубліковані 24 і 25 травня, вказують на те, що російські сили, ймовірно, відновили обмежені позиції на захід від Кліщіївки.

Жорсткі бої за Бахмут Донецької області тривають вже 10 місяців.

Станом на 26 травня у передмісті Бахмута на Донеччині російське командування замінило підрозділи приватної військової компанії “Вагнер” на армійські регулярні загони. В самому ж місті на цей час залишаються “вагнерівці”.

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський повідомив про просування українських військових на флангах біля Бахмута.

За 457 днів Сили оборони знищили 205 720 окупантів, 7435 броньованих машин ворога, 3797 танків, 310 літаків і 296 гелікоптерів.