Китайські хакери атакували об’єкти ВМС США

Міністр Військово-морських сил США Карлос Дель Торо заявив, що китайські хакери Volt Typhoon атакували об’єкти ВМС.

На думку експертів, цей кіберзлам мав на меті порушити комунікації в Тихоокеанському регіоні напередодні можливої кризи, пише Bloomberg.

Корпорація Microsoft, яка назвала цю групу, також заявила, що хакери отримали доступ до об’єктів у США і на Гуамі. Там знаходиться ключова військова база США в Тихому океані.

Розкриття компанії відбулося на тлі зростаючих побоювань, що Китай може вдатися до військових дій, щоб реалізувати свої претензії на Тайвань.

Китай відкинув звинувачення у хакерстві. “Ми звернули увагу на цю вкрай непрофесійну доповідь клаптикову ковдру з розірваним ланцюжком доказів. Очевидно, що це була колективна дезінформаційна кампанія, запущена США через “П’ять очей”, щоб служити їхньому геополітичному порядку денному”, – заявила речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Китай вважає Тайвань провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Раніше Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. І застеріг президента країни Джо Байдена від “гри з вогнем”. Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв міністр оборони Китаю.

У березні президент Китаю офіційно оголосив про підготовку до війни. На щорічному засіданні парламенту КНР та його вищого політичного дорадчого органу в березні Сі розкрив тему готовності до війни у чотирьох окремих промовах, писало американське видання.