Стало відомо, на якій техніці РДК нищив окупантів у Бєлгородській області

Російський добровольчий корпус (РДК) не отримував американське озброєння.

Під час рейду в Бєлгородську область РФ підрозділ використовував техніку, відбиту в російських окупантів. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Він зазначив, що існують чіткі механізми контролю зброї, яку партнери передавали Україні.

Це озброєння надавалось виключно для використання ЗСУ, тобто регулярними формуваннями українського війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легіон “Свобода Росії” показав, як нищив війська РФ у Бєлгородській області

“Такі перевірки, такий контроль здійснюють і представники тих країн, які надавали зброю. Жодна одиниця зброї, яка була надана американськими партнерами, не була передана Російському добровольчому корпусу”, повідомив представник ГУР.

За його словами, техніка, яку використовував РДК, була відбита в армії РФ. Останні ж унаслідок бойових дій захопили її “під Бахмутом чи в інших районах”, сказав він.

“Захопили війська РФ, і Російський добровольчий корпус цю техніку в них відбив”, сказав Черняк.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян РДК та легіон “Свобода Росії”.

Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення “української ДРГ” і запровадили режим “контртерористичної операції”, який згодом скасували.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення “смуги безпеки”, яку проводять громадяни РФ з легіону “Свобода Росії” та РДК.